Concertagenda

Komende concerten

Op donderdagmiddag 25 april verzorgt Gelske voor de eerste keer solo een (besloten) middagprogramma voor de organisatie ‘Vrouwen van nu’, afdeling Leeuwarderadeel. Met de liedjes van Yolande, verhalen en natuurlijk de prachtige foto’s uit Zuid-Afrika! Meer informatie bij: vrouwenvannu.leeuwarderadeel@gmail.com

Zondagavond 12 mei 2024 verzorgen we de begeleiding van de vesper in de serie ‘muzikale vespers’ in de Oude Kerk Voorburg, Herenstraat 77. Aanvang om 19.00 uur, u bent van harte welkom. Reserveren is niet nodig, de toegang is vrij (wel is er een vrijwillige collecte bij de uitgang, van harte aanbevolen ;-)) Een mooie moederdagvesper, met een Afrikaans tintje!

Op zondagmiddag 13 oktober 2024 gaan we naar Bovensmilde, voor een concert in de prachtige Waterstaatskerk, georganiseerd door Cultureel Podium Bovensmilde. Aanvang 15.00 uur. Toegang € 10, gratis voor kinderen onder de 16 jaar. Reserveren kan via: https://cultuurpodiumbovensmilde.nl/reserveren/#reserveer

Voorgaande concerten 2024

Op Zondagmiddag 18 februari 2024 gingen we naar Koudum, voor een ‘smûk’ (gezellig) optreden in galerie ‘Lytse Skientme’ (kleine schoonheid). Tussen de prachtige expositie was de zaal tot de laatste stoel bezet voor een bijzonder concert op een geweldige locatie. Omdat Yolande helaas door omstandigheden verhinderd was, ziet u achter de piano Rolf van den Berg, heel fijn dat hij Yolande kon vervangen!

Op 20 januari 2024 trapten we af in Carnisse Haven! Een avondvullend programma met liedjes, foto’s en verhalen.

2023

Op zondagmiddag 26 november waren we te gast in Wyns! Om 15.00 uur startten we ons concert in de Sint Vituskerk, georganiseerd door de Stichting Kulturele Tsjerke Wyns.

We deden ons uitgebreide programma met een pauze in het midden: Friese, Afrikaanse en Nederlandse poëzie in liedvorm. En natuurlijk nieuwe verhalen naar aanleiding van onze Zuid- Afrika reis!

Het was een feest om hier te zijn, goede organisatie en geweldig publiek!

En wat een prachtige recensie kregen we van Gerhild van Rooy: https://www.rtvnof.nl/ode-duo-duin-berg-friese-nederlandse-en-zuid-afrikaans-luisterliedjes/639352/

 

6-27 juli 2023 Concertreis door Zuid-Afrika!

Eindelijk kon onze reis doorgaan! We maakten een concertreis langs een aantal theaters in o.a. Pretoria, Oos-London en Kaapstad! Een bijzondere reis, fantastische momenten, mooie ontmoetingen, kortom een geweldig avontuur.

Hieronder een paar foto’s van de concerten in Bloemfontein, Oos-London en het Pierneef Teater in Pretoria!

Op Zondagmiddag 26 maart 2023 waren we in Wier! In de bijzondere Ioannis Teatertsjerke (op zijn Fries) verzorgden we een uitgebreid middagconcert met pauze. ’n Musikale Reis met als primeur: een paar nieuwe Friese liedjes die we aan ons repertoire hebben toegevoegd!

Zaterdagmiddag 11 maart stonden we in de Grote of St. Janskerk in Schiedam tijdens de serie inloopconcerten. Met een programma van een uur namen we de bezoekers mee op vogelvlucht door de Lage Landen en natuurlijk Zuid-Afrika! Heerlijk om hier weer terug te zijn!

Zaterdagmiddag 11 februari 2023 verzorgden wij een concert in de serie Zaterdagmiddagconcerten in Deventer. Op een prachtige locatie: ’t Penninckshuis aan de Brink, die al in 1588 gebouwd is, ten tijde van de Renaissance. In vogelvlucht deden we ’n Musikale Reis, met prachtige muziek, teksten en foto’s van Zuid Afrika en de Lage Landen. Met een goed gevulde kerk en een geweldige akoestiek was het een feestje!

Voorgaande concerten 2022

Zaterdag 26 november stonden we in ‘Ludiek’, cultuurhuis in Strijen! Om 20 uur startten we met het eerste deel van ons programma ”n Musikale Reis’ en na de pauze uiteraard met het tweede deel! We zijn als reisleider op pad gegaan en hebben het publiek meegenomen en Zuid Afrika laten zien met foto’s op het scherm. Een geslaagde avond!

Concert in theater Ludiek in Strijen

Op zondag 16 oktober verzorgden we een (besloten) middagconcert bij de R.K. Parochie St. Augustinus in Barendrecht. Ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan waren we uitgenodigd om met ons programma ’n Musikale Reis de genodigden een mooie middag te bezorgen. De zaal was prachtig aangekleed en het publiek zorgde voor een gezellige sfeer… daar zijn wij altijd voor in!

Op zondag 11 september gingen we naar Noord-Beveland, om precies te zijn naar het schilderachtige Katse Kerkje! Op uitnodiging van Culturele Vereniging NUT-Noord Beveland mochten we het spits afbijten van het culturele seizoen 22/23. Het was een geslaagd eerste concert met ’n Musikale Reis’ in het prachtige Zeeland: met een Zuid-Afrikaanse lekkernij bij binnenkomst, prachtig weer en een goed gevulde zaal met enthousiast publiek. De organisatie deelde dit bericht op facebook:

Het filmpje kun je bekijken en beluisteren via de volgende link: https://fb.watch/fHSVFD2isg

Zaterdag 20 augustus waren we te gast in de prachtige Trinitatiskapel in Dordrecht! We waren opgenomen in de serie zomeravondconcerten en hebben een ‘Musikale Reis’ met klassieke en dansante trekjes verklankt. Met daarin opgenomen vier nieuwe liedjes en uiteraard ondersteund door de prachtige foto’s op het scherm zoals u van ons gewend bent. En na afloop een gezellig samenzijn met lekkere drankjes, verzorgd door de ‘Huisbewaarder’ van de kapel…

Zaterdagmiddag 11 juni 2022 stonden we in Fryslân! Daar gaven we een concert in het Kloosterkerkje in Kortehemmen, een schilderachtige locatie met een prachtige akoestiek…

Een goed gevulde kerk met een kijkje op het beamerscherm tijdens ‘Illusie’

Donderdag 12 mei gaven we een lunchconcert voor medewerkers van een bedrijf in Ridderkerk. Tijdens hun lunchpauze verrasten we ze in een bijzondere locatie: pop-up restaurant Clementine!

Zaterdagavond 27 maart was het zover: ons lang verwachte (en dankzij corona diverse keren uitgestelde) concert in ’t Regthuys in Nieuwkoop! Wat een prachtige locatie, met zelfs nog een oud schavot onder het podium (nu een wijnkelder gelukkig…). Een heerlijke avond met een geweldig publiek! We waren allemaal blij dat het eindelijk weer eens kon, een echt concert… 😉

Facebook
YouTube
YouTube