Wie zijn wij

De in Zuid-Afrika geboren pianiste Yolande van den Berg was register-accountant van beroep. Maar de liefde voor muziek zorgde ervoor dat zij de overstap maakte naar een conservatorium opleiding met piano als hoofdvak, die zij in 2014 met succes heeft afgerond. Zij geeft met veel plezier les in haar bloeiende pianolespraktijk in Barendrecht.

In 2012 heeft zij een CD ‘Gedig vir jou’ uitgebracht met door haar gecomponeerde toonzettingen van bekende Zuid-Afrikaanse dichters, zoals Elisabeth Eybers, Ernst van Heerden en Elrika van der Walt.

Zij begeleidt veelvuldig koren en solisten en is een van de vaste begeleiders bij Koorschool Delft tijdens de koorprojectweken onder leiding van David Hurley.

Gelske en Yolande met weerspeigeling in de piano
Foto: Jos Wesdijk

Gelske van der Duin kan zich niet anders herinneren dan dat ze altijd en overal zong: thuis, op school of onderweg. Ondanks dat het haar droom was om van zingen haar beroep te maken, koos ze eerst voor een andere studie en baan. Na deze omweg zette ze toch de stap om van haar passie haar beroep te maken. Een tweede studie volgde, dit keer aan het conservatorium.

Inmiddels is ze afgestudeerd als zangdocent en klassiek zangeres en heeft ze een uitgebreide lespraktijk in Den Haag. Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste. Zangtechnisch wordt ze gecoacht door zangpedagoge Meta Bourgonjen. Daarnaast volgde ze masterclasses, o.a. bij Evelyn Tubb en Ronald Kleekamp en verdiepingscursussen op diverse gebieden, zoals nieuwe zangmethodes en ademtechniek.

Zingen gaat over jezelf: met hart en ziel, anders gaat het niet!

Facebook
YouTube
YouTube