Een muzikale reis

Een aantal jaar geleden ontmoetten Gelske van der Duin en Yolande van den Berg (Duin en Berg) elkaar op het conservatorium. Tijdens een creatieve opdracht improviseerden ze ter plekke bij een schilderij. Daar hoorden ze elkaar voor het eerst muziek maken: Yolande speelde piano en Gelske zong. De interesse in elkaars vakmanschap was geboren! Yolande bleek te componeren. Zo zette ze vele gedichten op muziek die in haar moedertaal, het Afrikaans, zijn geschreven.

Met de composities van Yolande heeft Duo Duinenberg een aantal prachtige programma’s samengesteld: een muzikale rondreis door Zuid-Afrika. De liederen nemen u mee op reis door de natuur van Zuid-Afrika, op levensreis.

Voor een nog intensere beleving wordt het programma aangevuld met de natuurfoto’s van fotograaf Koos van Niekerk, die de zeggingskracht van de liederen ondersteunen. Dit is alleen mogelijk indien er een beamer en scherm aanwezig zijn.

Een andere mogelijkheid is het combineren van het programma met een high tea met Zuid Afrikaanse hapjes waarvoor u de (beproefde) recepten aangeleverd krijgt. Zo wordt uw bijeenkomst gegarandeerd een bijzondere middag.

Cradle of life, een project voor  natuurbehoud en educatie
Foto: Koos van Niekerk
Facebook
YouTube
YouTube